2017-06-16 14:05:43• hírek • Kocsis Zoltán

Eddig komposztáltak, most megkapták jutalmukat

Mintegy kétszáz óvodás lepte el péntek délelőtt az újjászületett Iparosotthont péntek délelőtt Szatmárnémetiben. Ők minadannyian részt vettek a polgármesteri hivatal és a környezetvédelmi ügynökség közös vetélkedőjén. Melynek során a gyerekek megtanulhatták, mi fán terem a komposztálás.

A polgármesteri hivatal bocsátott az óvodák rendelkezésére húsz komposztálót, a résztvevő 17 ovi gyerkőcei pedig ebbe gyűjtötték a növényi eredetű hulladékot. Szintén ennek az oktatási programnak a keretein belül ültetett minden egyes óvoda egy-egy rózsát a Szatmárzsadányi (Closca) és Nagy Lajos (C.A. Rosetti) utca kereszteződésében található körforgalomba.

Pénteken az Iparosotthonban közel kétszáz óvodás gyűlt össze. Nekik gratulált Kereskényi Gábor polgármester és Maskulik Csaba városmenedzser. A városvezetők kiemelték a környezettudatos nevelés, a természetvédelem fontosságát. A nevelést pedig a lehető legkisebb korban kell elkezdeni, mondta Kereskényi.

Az Iparosotthonban fellépett gyermekprogramjával a Caravana Anima, majd a szomszédos Református Gimnázium udvarán, meglepetésként, galambröptetésnek tapsolhattak. A környezet védelmének szimbólumaként.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: